Rome is bepaald niet goedkoop. Voor koopjes hoeft u er dus niet te zijn.
Maar kijken naar al het moois dat Rome in haar winkels biedt kan ook een lust zijn. Zoals al die mooie dingen van de Italiaanse ontwerpers als kleding, leren schoenen, tassen, handschoenen en riemen etc. Verzamelaars of liefhebbers van antiek kunnen hun hart ophalen in de vele uitstekende antiekwinkels of in galeries in Rome.

Openingstijden winkels

Openingstijden van de Romeinse winkels zijn door gaans van maandag t/m zaterdags van 09.00-13.00 uur en 15.30-20.00 uur. Op zondagen en maandagochtend zijn de winkels gesloten. Augustus is de vakantiemaand voor de Romeinen dus hou rekening met sluiting van bepaalde winkels en restaurants.

Top mode boetieks

Het gebied rond het Piazza di Spagna en een groot deel van de Via Borgognona heeft veel kledingboetieks met topmerken als Prada, Valentino, Gucci, Fendi, - Missoni en Armani, allemaal binnen een korte afstand van elkaar. In de Via del Banbuino vindt u de boetieks van dhedendaagse ontwerpers en stylisten.

Tweedehandse mode

Rome heeft veel winkels met tweede hands kleding maar ook met oude kleren die nooit zijn gedragen.

Markten

Rome heeft veel markten in het centrum van Rome die de moeite waard zijnom te bezoeken. Ze worden meestal gehpouden van maandag tot en met zaterdag van 07.00-13.00 uur. Let hier wel op zakkenrollers.

Antiek

Dure antiekwinkels en restaurants zijn te vinden in de Via Margutta, Via del Corso. of in de beroemde Porta Portese rommelmarkt gehouden in Rome Trastevere wijk.