Het Pantheon was oorspronkelijk een Romeinse tempel gewijd aan de goden van het heidense Rome. Het werd gebouwd in de tweede eeuw na Christus in opdracht van Keizer Hadrianus. Het is een prachtig voorbeeld van Romeinse architectuur en het maakt nog steeds grote indruk op bezoekers.


Een van de meest fascinerende aspecten van het Pantheon is de architectuur die ons een goede kijk geeft op de prachtige en adembenemende wereld van de Romeinse architectuur. De structuur van het Pantheon bestaat uit een reeks van elkaar kruisende bogen, die op acht pijlers steunen.

Het interieur van het Romeinse Pantheon is een opvallende synthese van traditie en innovatie. Het huidige marmeren interieur is later aangebracht. Het Pantheon is sinds de oudheid een insparatiebron voor kunstenaars en is ook gebruikt als graftombe van belangrijke figuren uit de Italiaanse geschiedenis.Zo zijn de Italiaanse koningen Vittorio Emanuele II en Umberto I, alsmede de beroemde Renaissance schilder Raphael begraven in het Pantheon.

Locatie: Piazza della Rotonda, Rome
Openingstijden: maa t/m zat van 09.00 - 18.30 uur en op zondag van 09.00 - 13.00 uur