In algemeen geldt dat hotelaccomodatie in het centrum van Rome een stuk duurder is dan in de wijken erom heen en hoe verder van het centrum des te goedkoper uw hotel wordt. Dat geldt ook voor restaurants. Als u toch een beetje op uw geld moet letten kunt u beter niet in Centro Storico gaan eten. In de wijken om het centrum zijn de restaurants goedkoper en vaak ook nog van betere kwaliteit, vooral in Trastevere en het gebied rond Termini treinstation.

Hotels Centro Storico

Centro Storico heeft geen goedkope hotelaccomodatie, wel hotels in de budget sector. In het hoogseizoen zijn de prijzen zeer fors. Het laagseizoen is een stuk goedkoper dan het toeristische hoogseizoen.

Hotels Termini treinstation.

Dit gebied biedt een een grote capaciteit aan budget hotels. In de wijken Esquilino en Marsala ten noorden en ten zuiden zuiden van het station zijn de budget hotels goedkoper. Voor amper EUR 50.00 kunt in het laagseizoen een kamer met ontbijt boeken, vooral rond het treinstation Termini.

Hotels Forum Romanum en het Colosseum

Dit gebied is zeer gewild bij toeristen en heeft een grote capaciteit aan hotelaccomodatie, vooral in de wat duurdere sector.

Hotels gebied Spaanse Trappen, Trevi fonteinen, Via Veneto.

Prima wijk maar zeker niet goedkoop, dat geldt ook voor hotelaccomodatie.

Hotels Vaticaanstad

Dit gebied ligt westelijk van het centrum van Rome, aan de andere kaant van de rivier de Tiber, op slechts 10 min loopafstand van Centro Storico. In het gebied van het St Peter's plein zijn enkele goede en betaalbare budget hotels te vinden. Rustige wijk om te overnachten.

Hotels Trastevere

Leuke en sfeervolle wijk, op loopafstand het oude centrum. Overnachtingeen in hotels, pensions en B&B’s in Trastevere zijn goedkoper, maar zijn minder rustig dan hotels in de buurt van Vaticaanstad. Er zijn veel B&B's te vinden. In deze wijk zijn veel goede en betaalbare restaurants te vinden.

Hotels buitenwijken Rome.

Hotels in de buitenwijken bieden veel kwaliteit tegen een schappelijke prijs. Ook in het hoogseizoen terwijl die dan in het centrum erg hoog zijn. De meeste hotels in de buitenwijken zijn oostelijk van het centrum te vinden.