Dichtbij het Pantheon, in een van de ouste wijken (Campus Martius) van Rome, ligt Piazza Navona op de plaats waar ooit het Domiziano Stadion heeft gestaan. Na de val van het Romeinse Rijk bouwden de Romeinse burgers huizen op de voormalige tribunes. De atletiekbaan zelf bleef onbebouwd en veranderde in de loop der eeuwen in Piazza Navona.

Aan het plein staat de kerk Sant'Agnese in Agone, die gebouwd werd door Francesco Borromini, de grote rivaal van Bernini in het 17de-eeuwse Rome. Het is een van de meest beroemde barokke meesterwerken van Rome.
Gian Lorenzo Bernini zelf bouwde er La Fontana dei Quattro Fiumi, de vier rivierenfontein, die verwijst naar de vier grote rivieren in de wereld : de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata. Giacomo della Porta is de bouwer van de twee andere fonteinen: de Fontana del Moro (de Moor) en de Fontana del Nettuno (Neptunusfontein).
Piazza Navona nu, is een voetgangersgebied en tevens een levendige plek met veel stijlvolle restaurants en veel ijsbars.

Te bereiken: bus 87 (vanaf halte Colosseo van de metro lijn B Colosseo), bus 492 (vanaf Piazza Barberini), bus 70 (vanaf het Termini Station)